• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om ett pressmeddelande från Byggettan

Byggnads logo (Byggnads pressmaterial)PÅ Byggettans sajt skriver Rolf Andersson, ordförande i Fastighetsbolaget Vimpeln som äger konferensanläggningen Nässlingen där Byggettans höjdare med familjer festat och firat midsommar i år (och många midsomrar innan dess, och jular…) i ett pressmeddelande:

I samband med byte av föreståndare under juni månad på Byggettans konferensanläggning Nässlingen framkom misstankar om oegentligheter. Byggettan tillsatte en internutredning, där man sedan en tid tillbaka har kopplat in KPMGs avdelning för förskingring.

Kommentar:

Varför har det behövts mer än tre månader att utreda misstankarna? Varför har misstankarna om oegentligheter inte polisanmälts? Har Byggettan polisiära befogenheter?
 
Man går igenom räkenskaperna för att se om det finns någon substans i de framkomna misstankarna om oegentligheter. Utredningen går igenom allt material som finns för att vända på alla stenar. Det handlar om fakturor, räkningar, inköp m m.

Kommentar:

Skriver Rolf Andersson pressmeddelandet till människor med IQ under 75?
 
Utredningen väntas blir klar inom kort och därefter kommer Byggettan att ta ställning till en eventuell polisanmälan.

Kommentar:
Ha ha ha ha ha ha! Hade inte någon snokat rätt på detta så hade inget hänt, allra minst hade man ens andats ordet "polisanmälan". Och det ska bli intressant att se hur det går, medlemmarna vilkas pegar försnillats, måste vara på de här människorna som hökar och kräva full insyn i allt som sker. Och det finns inget som hindrar att någon annan än ordförande Rolf Andersson eller ordförande Torgny Johansson i Byggettan  eller ordförande Hans Tilly i Byggnads och allt vad de heter, gör en polisanmälan så det blir ordentligt och externt (=mer trovärdigt) utrett? En medlem, t.ex..
 
En lång tradition på Nässlingen har varit midsommarfirandet, en tradition som går tillbaka ända sedan Byggettan köpte Nässlingen 1945.

Kommentar:
HILFE!!! Det blir många år att utreda: drygt 60!!!
 
Sedan flera år tillbaka är Fastighetsbolaget Vimpelns ledning med familjer engagerade i att ordna midsommarfirandet under fyra dagar på Nässlingen. Det handlar om att t ex ta ut hamnavgifter, ordna midsommarstång, lekar och städning av toaletter och duschar på fritidsanläggningen.

Kommentar:
Nu blir det riktigt scary: fackpamparna med fruar och barn har alltså jobbat svart ute på Nässlingen???!!!! De har tagit betalt i form av kost och logi för att – hör här! – ta ut hamnavgifter, ordna midsommarstång, lekar och städning av toaletter och duschar på fritidsanläggningen! Inga andra människor i Sverige kan ta betalt för att ordna sitt eget midsommarfirande, men fackpamparna har ansett att de ska ha betalt! Och så har de dessutom – och det ska man tro på! – städat toaletter och duschar" och "tagit ut hamnavgifter" och som "betalning" har de ätit och druckit och bott för ca 60.000 kronor! Svartjobb, det är allvarliga saker, det. Skatteverket måste naturligtvis titta på detta vare sig någon gör en anmälan eller inte!

I massmedia har förekommit uppgifter om att ledningen åkt ut till Nässlingen enbart att festa. Detta är således felaktigt och enbart publicerat för att inför valet skandalisera facket och socialdemokraterna.


Kommentar:

Ja, det har alla fattat vid det här laget, att de inte åkte bara för att festa utan också för att städa toaletter och ordna lekar och sedan ta betalt svart för det i form av kost och logi (varav rätt mycket alkoholhaltiga drycker…)

Fastighetsbolaget Vimpeln har stått för mat och logi under dessa dagar – och på midsommaraftonen även vin och nubbe – som ersättning för det arbete som utförts.

Kommentar:
Som sagt: här erkänner och bekräftar Rolf Andersson på Fastighetsbolaget Vimpeln att mat och logi (han glömde skriva "dryck"…) har utgått som icke redovisad lön för utfört arbete. Saken är klar, erkännandet finns så det är bara för Skatteverket att taxera de inblandade och för Polisen att titta på den ekonomiska brottsligheten (det lär ju ha förekommit stölder och förskingring också).
 
Den samlingsfaktura som finns från årets firande har betalats av Fastighetsbolaget Vimpeln.

Kommentar:
Vare sig det faktiskt finns en "samlingsfaktura" i sinnevärlden eller inte så har vi nu alla förstått att Fastighetsbolaget Vimpeln har betalat för fackpamparnas midsommarfirande och toalettstädning.
 
I den internutredning som nu pågår granskar man de uppkomna kostnaderna för att komma fram till om det finns kostnader som ska betalas privat.

Kommentar:
Försök inte! Det går inte att göra brottslighet ogjord retroaktivt genom ett sådant förfarande, det måste ni väl ändå fatta?
 
Självklart kommer dessa att regleras i enlighet med gällande reglemente.

Kommentar:
Det skulle ha "reglerats enligt gällande reglemente" före, inte efter! Och före media fick tag i historien, inte efter det…
 
Det är Byggettan som tagit initiativet till att utredning startat.
 
Kommentar:
Och!!????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: