• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Svenskt Näringsliv: “LO:s förfall bådar inte gott för Sverige”

s sajtSvenskt NäringslivWanja Lundby Wedin
Foto: LO:s sajt

Urban Bäckström
Foto: Svenskt Näringsliv

Urban Bäckström, Svenskt Näringsliv, kommenterar i sitt nyhetsbrev under rubriken LO:s förfall bådar inte gott för Sverige vad LO ordföranden Wanja Lundby Wedin skrivit på DN Debatt. I sin artikel befarar Wanja Lundby Wedin bl.a. att konflikter hotar till följd av nya regeringens politik. En regering som inte ens satts samman än; än mindre satt sig i regeringsställning. En regering från partier som för bara fem dagar sedan vann valet. I stället för att – för sina medlemmars skull, om inte annat – medverka till stabilitet och lugn på arbetsfronten går företrädaren för den här kolossen på lerfötter ut och "hetsar" och målar fan på väggen fem dagar efter det historiska valet, två veckor innan den nya regeringen ens kommer att sitta i Rosenbad!

Urban Bäckström på Svenskt Näringsliv tycker, med rätta, att LO inte respekterar valresultatet och att de framförallt "struntar i dem som står utanför arbetsmarknaden".

Och på Expressens ledarsida skriver Eric Erfors idag under rubriken LO motarbetar kollektivavtal om hur s-politiker i Stockholms stadshus vägrat träffa kollektivavtal (är inte det lite upp-och-nedvända världen?) med brandmännens nya fackförening och viftat bort det hela med orden: "Vi vill ha så få kollektivavtal som möjligt att arbeta med". Underförstått: medborgarna ska inte ha rätt att ansluta sig till vilken fackförening de vill utan det ska the Almighty Socialdemocrats, bestämma.

Men det är slut med de här diktatorsfasonerna nu! Äntligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: