• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Maktfullkomlighet – in i det sista

Brådskande utnämningarAlliansen måste lägga in sitt veto när det gäller de här utnämningarna! Att låta dem passera och låtsas som ingenting – eller att låta dem passera och tänka "okej, låt dem göra det här trots att det är fel, vi ska inte bråka" – är FEL!

Enligt de regler som gäller vid ett regeringsskifte ska den avgående regeringen endast fungera som en expeditionsministär, inte som en fullt beslutsför ministär med rätt att göra utnämningar av sina egna när redan en helt annan politisk majoritet är vald och ska vara den som fattar alla sådana beslut! Som det står i ledarnotisen från Svenska Dagbladet, så ska endast sådana ärenden som inte kan vänta på att den nya regeringen tillträtt, beslutas av den avgående regeringen.

Alliansen får inte låt inte s komma undan med detta! Att s nu, i elfte timmen,  "säkrar" fina jobb åt UD-mannen Anders Bjurnér, gift med statssekreteraren Annika Söder och åt den mer okände Hans Gunnar Adén accepteras inte av väljarna. Väljarna har tydligt visat att de vill ha bort den här mygel- och "hålla egna bakom ryggen"-kulturen och att tillåta ministären Persson att, endast två veckor innan den nya regeringen tillträder och i strid med gällande övergångsregler tillsätta dessa tjänster har Alliansen inte väljarnas mandat för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: