• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Respons på min text på bloggen om onödiga myndigheter

Så här skrev jag bl.a. här på bloggen den 23 juli 2006:

Eller Småhusskadenämnden? Som enligt sin hemsida "är en statlig myndighet som lämnar bidrag till kostnaderna för att åtgärda fukt- och mögelskador i småhus"!!! Var det förresten inte så att grävande journalister kunde visa att just denna Småhusskadenämnd aldrig betalade ut några pengar till någon, vars hus blivit mögel- och fuktskadat? Jag ska kolla upp det. Varför finns i så fall den statliga nämnden kvar? Är det enbart för att sysselsätta (=försörja) folk som kan sitta på ett trevligt kontor på Riddarholmen i Stockholm? Och man får inte ens veta vem som är chef och vilka som jobbar där…

Nu har en person skrivit till mig:

Jag undrar nu över dina bevekelsegrunder när du i din blogg skriver att grävande journalister inte skulle kunnat ha visat att denna nämnd betalat ut några pengar till någon, vars hus blivit mögel- och fuktskadat.

Som synes har mina ord förvrängts. Jag har inte sagt att "grävande journalister inte skulle kunnat ha visat att denna nämnd betalat ut några pengar…" (Konstig meningsbyggnad, förresten). Jag har inte påstått något, bara ställt en öppen fråga som började: "Var det inte så att grävande journalister…" 

Dessutom skriver personen:

Jag tycker att vad du skrivit om Småhusskadenämnden är så i grunden lögnaktigt att det vore på sin plats med en ursäkt.

Jag har inte skrivit något lögnaktigt om Småhusskadenämnden (se ovan), och har också haft för avsikt att kolla upp hur det ligger till med den minnesbild jag har. Avsikten med min bloggning var en enda: att uppmärksamma människor på att det finns mängder av statliga myndigheter och verk som kostar pengar i onödan. Nu tillträder snart en ny regering och jag hoppas – faktum är att jag tar det för givet – att den snarast tillsätter en effektivt arbetande liten styrka som kartlägger och kontrollerar vad de olika myndigheterna gör och har för existensberättigande. Om Småhusskadenämnden fungerat på ett bra sätt , behövs och hanterar skattemedel till medborgarnas fromma och man anser att den därför ska finnas kvar så kommer den att göra det. Annars inte. Samma sak gäller alla andra myndigheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: