• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Lycka till, Gustav Fridolin!

Gustav Fridolin (foto från riksdagenens sajt)Gustav Fridolin
Foto: riksdagen

Rekordung riksdagsledamot vid 19 års ålder, ledamot i KU, engagerad som få i miljö-, freds- och asylpolitiska frågor = Gustav Fridolin, idag 23 år gammal och nu f.d. riksdagsledamot. Efter denna rekordkarriär (som innehåller mycket mer än det jag nämnt) går han nu över till att bli journalist, grävande sådan. Det är ett beslut som väckt en hel del spekulationer och tyckanden och påståenden om jäv och trovärdighetsproblem etc.

Anklagelserna kommer att komma från alla möjliga håll. Men tro inte för ett ögonblick att andra journalister som blivit både "Göran" och "Marita" etc med maktens män och kvinnor är mindre jäviga eller mer trovärdiga än Gustav F! Nej, men den kungliga svenska avundsjukan sticker tyvärr fram sitt tryne bland äldre och etablerade journalister. I stället för att välkomna en begåvad, energisk och mycket kunnig person som Gustav F i sin krets kommer många att baktala honom och vara irriterade och arga över att han "åkt in på en räkmacka" medan de själva minsann fått gå den långa vägen via Journalisthögskolan eller någon annan skola och mindre lokalredaktioner och bla bla bla.

Gustav F, om du läser detta: Försök att inte bry dig om det! Det är också många som ser fram emot dina reportage och avslöjanden och tycker att det ska bli spännande att se vad du kan göra på det här för dig nya området. Försök att stå ut med elakheter, hugg i ryggen, skitsnack, avundsjuka av stora mått och okollegialt beteende. Försök rida ut stormen – det är många som har behandlats lika illa som du nu kommer att behandlas. Det finns en kader av svenska journalister som tror att det jobb de gör (som journalister) är ett kall, d.v.s. ett upppdrag från en Högre Makt, och att deras väg till journalistiken är den enda rätta. Ungefär som svenskarna tror att de enda "riktiga" lärarna är de som gått Lärarhögskolan!

Journalister som får Gustav F till kollega och andra som kommer i kontakt med honom borde ta emot honom med öppna armar och lära sig av honom som varit i en helt annan värld än de under de senaste fyra åren. Och också lära ut sina "tricks of the trade" till honom. Avundsjuka och missunsamhet är tärande känslor; ömsesidig respekt, ömsesidigt lärande är mycket trevligare och bättre än ful back stabbing!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: