• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om att utnyttja bidragssystem på felaktiga sätt

SR logoSveriges Radio berättar om ett enormt missbruk med ersättning av vård av sjukt barn: upp till 650 miljoner kronor (av totalt 2,9 miljarder) kan ha betalats ut på bedrägliga grunder. Det framkommer i en rapport från IFAU, Institutet för arbetsmarknadspolitusk utvärdering.

Försäkringskassans logoFöräldrar har helt enkelt ringt Försäkringskassan och ljugit och sagt att barnen varit sjuka trots att de varit på daghem och föräldrarna antingen jobbat eller varit lediga själva. En lätt förvånad ordförande i Skatteverkets delegation för felaktiga utbetalningar i bidragssystemen, Björn Blomqvist, säger i Sveriges Radio att han tycker att nivån är överraskande. Tidigare undersökningar som Förskringskassan gjort har nämligen visat att det fuskas med (bara???) ungefär 10 procent av  ersättningen för vård av sjukt barn, d.v.s. minst ca 290 miljoner kronor. Men vad har hänt sedan dess? Och vad händer nu? Man kan inte bara ha en massa delegationer och arbetsmarknadspolitiska utvärderingsinstitut som konstarerar att skattefinansierade system utsätts för bedrägerier för minst 290 miljoner kronor, sannolikt mer än 650 miljoner kronor och sedan händer ingentiing!? Det handlar ju om bedrägerier, inte bara att "felaktigt utnyttja systemen", och bedrägerierna är – det framgår av själva ordet – olagliga, brottsliga, kriminella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: