• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Strategi för informationssamhället skall skapa Finlandssyndrom

Matti Vanhanen (hallitus/regeringen)Statsminister Matti Vanhanen

Foto: Lehtikuva Oy/statsrådets kansli

Tidningen Hufvudstadsbladet och andra medier rapporterar om den strategi för informationssamhället som regeringen presenterade på tisdagen den 26 september  Den är inriktad på att skapa ett Finlandssyndrom som motvikt till det mångomtalade Kinasyndromet. Finland ska bli ett internationellt attraktivt, människonära och konkurrenskraftigt kunskaps- och tjänstesamhälle.

Bland de största projekten i strategin under de kommande åren (2007–2011) kan nämnas en ökning av hastigheterna i datanäten, en reform av innovationssystemet och utveckling av systemet för upphovsrätt. Strategin avser också att främja elektronisk verksamhet vid små och medelstora företag och att få till stånd en reform av arbetslivsreglerna.

– Jag anser det särskilt positivt att utvecklingen av informationssamhället, som varit fokuserad på teknik och kablar, börjar rikta in sig på livskvalitet, säger statsminister Matti Vanhanen (c) till Hufvudstadsbladet.

– Finland bör ta nästa steg i nformationssamhällsutvecklingen: från att producera och utnyttja informations- och kommunikationsteknik till att generera kunskapsbaserad tillväxt. Vi finländare förväntas kunna skapa ny affärsverksamhet och nya marknader.

Det sade medlemmen i ledningsgruppen för den nationella informationssamhällsstrategin, verkställande direktören för Tietoalojen Liitto, Tarja Virmala.

Strategin är en del av regeringens program för informationssamhället och har beretts i samarbete med olika samhällsaktörer: cirka 400 experter inom statsförvaltningen, kommunsektorn, högskolorna näringslivet och organisationerna.

Det här är landets tredje strategi för informationssamhället. De tidigare är från åren 1995 respektive 1998.

Läs pressmeddelandet från regeringskansliet här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: