• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Underbara svenskar!

Sveriges flaggaVilken glädje att se hur tiotusentals underbara, varma och medmänskliga – NORMALA! – svenskar engagerade sig för Maj Holmblad, 83, som en elak liten bostadsrättsföreningsstyrelse tänkte vräka efter att lägenheten varit familjens hem i 65 år! Maj Holmblad, som legat på sjukhus och missat inbetalningarna av månadsavgifterna tre gånger (men som hon sedan betalat in med ränta om än för sent).

Henne tänkte de kasta ut, några få maktförblindade personer i den här styrelsen, som tydligen (enligt tidningsuppgifter) också körde över sina egna medlemmar. Men medlemmarna ilsknade till och halva svenska folket ockå, verkar det som. Och HSB-människor och andra experter och sakkunniga hade aldrig hört talas om något liknande och i grevens tid, några timmar innan den här lilla styrelsen tänkte sälja Maj Holmblads lägenhet, stoppades det hela och elaka styrelsen fick avgå. Och får skämmas så länge den lever!

Expressen logoJag instämmer helt med det som står i slutet av Expressen ledare i dag:

Vi kommer aldrig att få ett samhälle som är så genomreglerat att ingenting grymt eller meningslöst någonsin kan drabba utsatta människor. Tvärtom. Ett alltför genomreglerat samhälle kan i själva verket leda till att utrymmet för flexibilitet och medmänsklighet uttöms på ett farligt sätt.

Vi kan inte vänta på att någon medmänsklighetsmyndighet rycker in var gång något omänskligt inträffar. Det är faktiskt vårt ansvar, som medmänniskor och medborgare, att reagera på orättvisor.

Och historien om Maj Holmblad är ett tecken på att det finns gott om svenskar som är vuxna den uppgiften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: