• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Allt hände utan någon orsak”

Anna Sjödin (SSU, tillåten att använda)Anna Sjödin
Foto: Martin Adolfsson (SSU:s sida, bilden fri att använda)

"Allt hände utan någon orsak". Det kommer att bli en klassiker!

 "Allt hände utan någon orsak", det är vad Anna Sjödin, SSU-ordföranden, sade i Stockholms tingsrätt där hon stod åtalad för bland annat våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman när hon festade på Stockholmskrogen Crazy Horse i februari. "Allt hände utan någon orsak". Det kan bara tolkas som att Anna Sjödin menar att: "jag gjorde ingenting, jag har ingen skuld, jag är bara ett offer, jag fattar inte alls varför allt hände". Oskyldig, alltså. Allt bara hände, ingen egen skuld. Men sedan medger hon ändå att:

– Jag har säkert kallat honom (ordningsvakten) för både det ena och det andra. Bland annat jävla idiot.

Lite vagt, så där. Däremot minns hon med absolut klarhet att:

Men jag har aldrig kallat honom svartskalle!

Suck! Med tanke på de mängder hon erkänner att hon druckit den aktuella kvällen: två starköl, en halv flaska vin, en drink och en tequila så låter det inte särskilt trovärdigt att "allt bara hände, utan orsak". Om det inte är så att hon har minnesluckor. Vilket hon inte påstått eftersom hon väl "minns" hur illa hon blev behandlad av vakten. Anna Sjödin sade i förhöret att hon var berusad – men inte överdrivet berusad. Okej, hon är ingen liten lättviktare precis och tål kanske en hel del alkohol, men ändå: hur mycket tål hon utan att bli rejält berusad?

Ordningsvakten Babak Jamei berättade i rätten hur Anna Sjödin gjorde våldsamt motstånd när han förökte avvisa henne från krogen. När åklagaren frågade Anna Sjödin om hon gjort motstånd svarade hon:

– Jag försökte värja mig, vrida mig ur ett grepp för att skydda mig.
("Allt hände utan någon orsak").

Lite märkligt är det också att den här rättegången pågår i två hela dagar medan så gott som alla andra som råkar ut för något liknande, sällan får så gott om tid, knappt en dag, ens. Oftast går det undan med en himla fart. Och inte får "vanligt folk" stjärnadvokaten Leif Silbersky som försvarare, heller. Men här kostas det på. Vem betalar advokaten? Inte SSU, väl? Eller s? Det här är ju något Anna Sjödin själv som försatt sig i – eller hamnat i – krogslagsmålet – på sin fritid.

I Expressen den 28 september (här finns mängder av artiklar i ämnet) berättar reportern att:

"Flera gånger blev stämningen i rättssalen uppsluppen och Anna Sjödin skrattade högt flera gånger."

Great fun! Har man konstaterat att "Allt hände utan någon orsak" och har superadvokaten Leif Silbersky vid sin sida så kan man sitta och skratta trots att man är anklagad för tämligen allvarliga brott. Ett gott föredöme för ungdomarna i SSU?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: