• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Inga ambassadörsposter till folk som lider av amnesi

Alliansen kan absolut inte börja sin regeringstid med att utnämna någon med klar amnesi (minnesförlust) till ambassadör! Låt förre statssekreteraren Lars Danielsson söka ett jobb som alla andra där han får visa att han klarar av det och kan minnas var han varit och när. Att han skulle bli ambassadör för Sverige är otänkbart, det skulle vara enbart pinsamt med en representant för landet som nyligen klantat sig så grovt som han gjort och som fått sparken från jobbet som statssekreterare åt förre statsministern!

Hur var det nu ni sa, Alliansen? Var det inte så att utnämningspolitiken skulle bli annorlunda, ni skulle tillsätta folk efter kompetens och lämplighet, eller hur? Då kan ni bara glömma att utnämna Lars Danielsson till någonting för även om han har faktakunskaper i en del ämnen så har han definitivt inte kompetensen eller trovärdigheten att bli sändebud i främmande land för Sverige!

Betänk också det som Kristian Karlsson, ledarskribent i Svenska Dagbladet, skriver den 29 september:

När människor når en viss nivå i samhällshierarkin upphävs tyngdlagen. De som tappar fotfästet eller sparkas ut från karriärstegen faller inte nedåt utan snett uppåt. Just nu pågår ett febrilt lobbyarbete inom den socialdemokratiska nomenklaturan. I samband med regeringsskiftet kommer många att förlora sina fina jobb, och nu positionerar de sig för att förpassas vidare uppåt.

Mer uppseendeväckande är att Lars Danielsson sökt åtta toppjobb inom UD. Han vill bland annat bli ambassadör i tsunamidrabbade Indonesien. Enligt Expressen (27/9) förbereder sig Reinfeldt för att tillmötesgå hans önskemål. Just Indonesien nämns som troligt alternativ. Men den borgerliga regeringen bör inte ge Danielsson någon ny högstatusbefattning. Han har just sparkats från tjänsten som statsministerns närmaste man efter att ha fått skarp kritik av JO för att ha motarbetat Katastrofkommissionens arbete. Att belöna honom skulle minst sagt skicka underliga signaler.

Läs hela hans text här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: