• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

SVT:s dokumentärfilm om Göran Persson

Knappt hade vi hunnit dra efter andan den 17 september (valdagen) och börja smälta utgången av valet och känna lättnaden över att epoken Göran Persson äntligen var slut, förrän SVT skickade ut ett pressmeddelande om den tidigare hemliga dokumentärfilmen som reportern Erick Fichtelius håller på med om honom. Redan dagen efter, den 18 september, kom alltså pressmeddelandet där det bland annat stod:

SVTs stora dokumentärprojekt om Göran Perssons tid som statsminister fortlöper som planerat. Sändning av dokumentärserien kommer att ske när SVT bedömer att så är lämpligt. Detta kan enligt gällande överenskommelse ske tidigast när Göran Persson har lämnat uppdraget som partiordförande.

Det kan innebära att SVT tänker kasta in den här serien direkt efter att Persson avgått och det blir väl i mars nästa år. Ska vi då inte få ha "Persson-fritt" en endaste liten tid? Folket har levt under hans enväldiga styre så länge att jag inte kan tro att det är vad man sitter och längtar efter i stugorna: att få se en lång tv-serie om honom, direkt efter att vi äntligen blivit av med honom?

SVT borde inte planera att pracka på tittarna den här serien så snart efter att Persson avgått utan vänta rätt många år med att visa den, kanske tills det finns intresse för den t.ex. hos en yngre generation som inte minns hur det var under Perssons regeringstid. Vi som har varit direkt berörda av vad många av oss ser som en dyster period av envåldsstyrande betackar oss och är glada om vi slipper påminnas om den tiden.

Dessutom: jag undrar hur trovärdig och objektiv en sådan här serie kan bli när reportern umgåtts i hemlighet med statsministern och när man i pressmeddelandet säger:

Det är ett helt unikt projekt i världen. Ingen journalist har följt en sittande regeringschef under så lång tid som Erik Fichtelius.

För mig låter det här lite Mao-aktigt och nästintill devot och det tycker jag är skrämmande.

Läs bl.a. i Resumé under rubriken Fichtelius festade med Göran Persson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: