• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Reinfeldt regerar!

Fredrik ReinfeldtStatsminister Fredrik Reinfeldt
Foto: Merit Wager

"Statsminister Fredrik Reinfeldt" – det låter betydligt trevligare än det vi varit vana att höra i tolv år: "statsinister Göran Persson". Det var nästan så man trodde att orden "statsminister", "Göran" och "Persson" hörde ihop, var sammanvuxna för all evighet, amen. Men tack och lov tyckte en majoritet av svenska folket att herr Persson hade gjort sitt – och nu efteråt vågar äntligen också hans egna vasaller uttrycka just detta:, att Persson hade gjort sitt. De säger t.o.m. att det var hans fel att socialdemokraterna förlorade valet och att 8 % av de socialdemokratiska väljarna gick direkt till moderaterna.

"Statsminister Fredrik Reinfeldt " – det känns redan bra och naturligt att säga det – har nu presenterat sin regering. Spännande att dessa människor nu ska leda landet i minst fyra år framöver. De är alla oskrivna blad som ministrar, givetvis, och därför är det bara korkat att redan nu börja s.a.s. förhandsrecensera dem. Det är bara att hoppas att de flesta – helst alla – ska vara mogna sina uppgifter och växa in i sina nya roller snabbt. Time will tell, som det heter, hur det blir. Vad man dock kan göra nu, för Sveriges och för svenska folkets skull, är att önska den nya regeringen LYCKA TILL!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: