• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Reinfeldts regeringsförklaring

SR:s sajt kan man både läsa referat av och lyssna på Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring. På DI:s sajt finns korta kommentarer till densamma. Expressen har lagt ut hela regeringsförklaringen, ord för ord.

Jag tyckte särskilt bra om en hel del av det han presenterade när det gäller företagande. Att det ska bli lättare att få F-skattesedel och att starta och driva företag och att alla (jag hoppas han menar egenföretagare också!) ska omfattas av arbetslöshetsförsäkringarna. Och mycket bra är att kravet på att man ska ha flera arbetsgivare för att få f-skattsedel ska slopas!

Jag uppskattade också det som sades  i regeringsförklaringen om en förnyad utbildningspolitik som ska respektera eleven. Om att "alla elever ska kunna nå målen och kunna välja själva mellan målen" (bara det inte stannar vid enbart vackra ord). Fristående skolor är en självklarhet och betyg ska ges från årskurs sex. Resultat och uppförande ska noteras. Men allra viktigast var den enkla meningen som i ett nötskal summerade det som man under "flumskolans epok" helt glömt bort: "Skolans huvudsakliga uppgift ska vara att förmedla kunskap".

Och det som handlade om den hur integrationspolitiken misslyckats och om den undermåliga svenskundervisningen för nyanlända invandrare och om hur klyftorna vidgas socialt och ekonomiskt – och vasd den nya regeringen avser att göra på dessa områden är också hoppingivande. Äntligen vill man sluta se "dom" som offer och ha som genomgående linje i integrationspolitik en att "riva hinder och öppna möjligheter"! Fredrik Reinfeldt säger uttryckligen att "invandrade personer skall respekteras som individer och inte betraktas som ett homogent kollektiv". Det är ju ett revolutionerande sätt att se på dem i Sverige där socialdemokraterna gjort allt för att hålla "dom" i bidragsberoende! Mycket bra är också det som sgs i regeringsförklaringen om att: "Krafttag måste tas i kampen mot den etniska bortsorteringen på den svenska arbetsmarknaden. Det kräver en tydlig, effektiv och samlad lagstiftning mot diskriminering. En gemensam ombudsmannaorganisation skall införas". Det är bra om man tar bort alla mer eller mindre onödiga och flummiga invandrarföreningar och diskrimineringsbyråer etc som kostar en massa skattepengar men knappast åstadkommer någon förändring i grunden och samla kompetent och energiskt folk i den nya organisationen, det låter alldeles utmärkt!

Det här är bara några kommentarer till regeringsförklaringen.

P.S. Undrar hur lång tid det tar innan regeringen.se uppdateras… kl 12.10 den 6 oktober blickar fortfarande Perssons, Nuders, Bodströms, Messings, Baylans och Sommestads anleten emot oss på internet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: