• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det måste bli slut på ministerfarsen snart!

RegeringskanslietVi kan inte ha en regering som är en dokusåpa!

Maria Borelius måste avgå. Hennes privatmoral har visat sig inte vara av det ädlare slaget och hennes smutsiga byk har tvättats – och kommer att fortsätta att tvättas – offentligt dag efter dag sedan hon utnämndes till handelsminister. Hon är en stor belastning för Reinfeldts regering och därmed Sverige och nog måste det väl finnas någon i hennes krets av vänner och rådgivare som kan få henne att förstå det? Hennes liv och tillvaro har ju också slagits i spillror så om inte annat så borde omtanken och hänsynen till barn och familj få henne att avstå från sin ministerpost!

Var man än rör sig, vilka sammanhang man än befinner sig i, vilka personer man än träffar så är det detta alla talar om. Förväntan och glädjen över att det ska blåsa nya vindar och det ska bli förändringar efter decennier av enpartivälde är borta. Och alla är förbannade. Främst på Maria Borelius med sin, som det framstår, snikna och lätt snedvridna syn på moral och sitt sätt att vilja flyta ovanpå och utnyttja både människor och regler som gäller andra. Cecilia Stegö får sig också en och annan känga, folk är förbannade över att hon inte betalat sin tv-licens – med rätta. Men de flesta jag hört prata om "ministerskandalerna" är beredda att förlåta både henne och migrationsministern för deras underlåtenhet att betala licens – och alla de andra i både riksdag och regering. Många skulle vilja göra likadant, visar det sig. Därmed inte sagt att man ska strunta i lagstadgade avgifter.

De här åsikterna som, tillsammans med många andra, står att läsa under "Kommentarer" på tidningen Resumés hemsida, fångar ganska väl vad "folk" tycker:

Maria Borelius, vilken liten människa. Hela tiden med siktet instället att få så mkt som möjligt med minsta möjliga insats. Skrivit böcker om hur hon stressar till dagis med sina barn och förstår så bra alla men i verkligheten har hon barnflicka tillbarnen (lämnar inte ens på dagis själv) och kvinna som sköter hela hushållet, filippinska, troligen utan uppehållstillstånd. Detta där med lögner i bok är väl inte straffbart men flera st svartjobbare i taget är det faktiskt. Att strunta i samhällets lagar och sedan dessutom vilja vara med och styra samhället, botten måste jag säga. Den där Stegö Chilo är väl bara en vanlig arrogant moderattant, själv fällde hon Mats Hulth för fiffel med krognotor, nu har hon visst fifflat glatt själv. Men när hon gör det är det klart OK. Nej, Reinfeldt bör kicka båda.

Hoppas att vi får ett slut på den här dokusåpaliknande farsen snart, så att regeringen kan börja regera och genomföra allt som den lovade innan den kom till makten!

Läs även detta inlägg: En oacceptabelt unken människosyn.

(För undvikande av spekulationer kan jag nämna att jag betalat min tv-licens i, som det känns, hundra år. Men jag skulle hellre vilja kunna välja att betala för det jag ser, ungefär som med sportkanaler och filmkanaler, inte tvingas betala för att jag innehar en tv-apparat…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: