• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Stor skillnad i avgångsuttalandena från två ministrar

Vilken enorm skillnad på de två avgångna ministrarnas avgångsmeddelanden! Maria Borelius, som så snabbt högg mot en reporter och fräste: "Det är intressant att kvinnor alltid får svara på denna fråga: Vad har du för meriter!"  valde ändå att spela just på det faktum att hon är kvinna och skrev så här om anledningen till att hon avgick:

Skälet är den press som satts på min närmsta krets. Min familj, mina vänner, mina grannar och deras barn, affärsrelationer, släktingar, till och med mina barns vänner, har utsatts för en närgången bevakning som medför att ett normalt familjeliv blir omöjligt.

Cecilia Stegö ChilóCecilia Stegö Chilò
Foto: Kerstin Höghielm (Timbros hemsida)

Cecilia Stegö, däremot uttalade sig som människa och makthavare på följande sätt:

Genom att inte betala TV-avgift och att anlita s.k. svart hemhjälp har jag under tiden innan jag blev statsråd begått förseelser som inte är acceptabla, men som jag på alla sätt försökt att rätta till.

Eftersom det inte kommer att vara möjligt att inom rimlig tid reda upp situationen ser jag inte längre någon möjlighet att genom ett engagerat och kompetent arbete reparera den skada jag åsamkat regeringen.

Hon bortförklarar inte, hon skyller inte på medierna och att bevakningen av hennes familj, släkt, vänner, bekanta, affärsrelationer etc gjort det omöjligt att leva ett normalt familjeliv. Trots att hon också har barn och familj etc.

Heder åt Cecilia Stegö Chilò i den här delen där hon tar så tydligt personligt ansvar för sina förseelser och också erkänner att hon åsamkat regeringen skada. Jag beklagar att hon hade det bagage med sig som hon hade, det hade varit spännande att se vad hon hade kunnat åstadkomma som den friska fläkt hon kunde ha varit i regeringen.

Läs Cecilia Stegö Chilòs uttalande i samband med hennes avgång här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: