• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Surt, sa räven om rönnbären

Rönnbär"Varför ska jag bidra med mina skattepengar för att finansministerns fru ska sitta och skriva en bok? De pengarna bör ju gå till någon som verkligen behöver ett friår", sade en DN-medarbetarei mars i år.

Uttalandet gjordes med anledning av att det blev känt att den högavlönade finansministern Pär Nuders fru, en välavlönad journalist på Dagens Nyheter, tagit friår. Detta trots att Pär Nuders regering infört friåret för att trötta, lågavlönade människor skulle få chansen att göra något annat under ett år.

Nu står samme Pär Nuder i talarstolen i riksdagen, i samband med budgetdebatten, och kan inte dölja sin bitterhet över att det är en annan person som presenterar budgeten och tituleras finansminister och inte han. Han hälsar sarkastiskt Anders Borg välkommen som ny finansminister, men låter samtidigt undslippa sig en ovärdig kommentar, ungefär: "så länge det nu varar".

Som sagt: surt, sa räven om rönnbären. Men Pär Nuder kan alltid trösta sig med att hans fru hann få sitt friår medan han satt vid makten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: