• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Svartjobb okej bland börs-vd:ar också

Veckans AffärerI Veckans Affärer anser Sveriges börs-vd:ar att det är ett harmlöst brott att anlita svart hemhjälp. Ingen enda vd – noll procent – kan utesluta att någon i deras styrelse eller ledningsgrupp anlitat svart arbetskraft.

Heder åt finlandssvenske Fredrich Dahlman, vd i Thalamus, och svarande i Veckans Affärers vd-panel, som inte hymlar utan klart och tydligt berättar:

"Jag har svart städhjälp. Annars skulle jag städa själv hemma, vilket skulle vara omöjligt med 16 timmars arbetsdagar. Politikerna borde göra något åt hela problemet, inte åt symptomen".

Studio EttHan verkar vara den ende som "erkänner" att han gör så som de flesta andra också gör. Fredrich Dahlman medverkade i Sveriges Radios Studio Ett strax efter kl 17.00 den 18 oktober och diskuterade då de här frågorna tillsammans med Gudrun Schyman och överåklagare Sven-Erik Alhem. Gudrun Schyman, vars affärer, kvittobrister och redovisningar inte alltid varit de mest etiskt tydliga och klara, orerade som vanligt om kvinnor och att man ser ner på dem och att deras arbete inte är lika mycket värt som mäns och bla bla bla. Men det höll inte Fredrich Dahlman alls med om. Han hade en tydlig åsikt som gick ut på att man bör ta itu med grundproblemen, d.v.s. det som gör att så väldigt många svenskar både jobbar svart och anlitar svart hjälp. Samma åsikt har även jag framfört otaliga gånger, så jag kan därför inte göra annat än instämma.

Läs artikeln i Veckans Affärer här och hör inslaget i Studio Ett här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: