• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om arbetskraftsinvandring till Sverige

RegeringskanslietPå regeringens hemsida berättas att:

Den parlamentariska kommittén för arbetskraftsinvandring, under ordförandeskap av Lena Hjelm-Wallén, lämnat sitt slutbetänkande till statsrådet Sven Otto Littorin. Kommittén föreslår mer flexibla regler för personer från länderna utanför EU/EES att få arbetstillstånd i Sverige.

Det ska bli möjligt för den som har en kompetens som det råder brist på i Sverige att under en besökstid av tre månader träffa arbetsgivare och söka jobb. Detta sker genom att det skapas en ny grund för visering – att söka arbete i Sverige.

Kommittén är enig i huvuddragen, men redovisar bl.a. olika åsikter om behovet av en myndighetsbaserad bedömning av om det råder brist på arbetskraft respektive att överlåta dessa beslut till arbetsgivaren.

Man får hoppas att regeringen är klok nog att förorda att det ska vara arbetsgivarna och inga andra som ska besluta vilka som ska anställas. Och man får hoppas att därmed skrivningen om  "kompetens som det råder brist på i Sverige" tas bort och att folk helt enkelt kan söka jobb här från sina hemländer eller komma hit med tremånaders viseringar som de vill. Under tiden i Sverige ska de givetvis försörja sig själva och får de inga jobb under den tiden så måste de återvända hem. Alltså liknande regler som de som gäller för oss när vi flyttar mellan EU-länder

Läs Arbetskraftsinvandring till Sverige – förslag och konsekvenser (SOU 2006:87) här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: