• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Förtroendet för Alliansen orubbat

DNSvD logoEnligt färska siffror i Svenska Dagbladet (läs här), skulle folk idag rösta som de gjorde den 17 september. På frågan Har skandalerna kring statsråden påverkat ditt förtroende för regeringen?, hade, när 2718 personer röstat, 72,5 % svarat nej. Trots att ministrar betalat barnvakter och städhjälp svart och inte betalat tv-licenser. Vad tyder det på? Ja, naturligtvis att folket gör likadant i stor utsträckning och att de inte kan kasta sten när de sitter i glashus. Och varför beter sig folk så här, varför bryter de mot lagar och gör vad de kan för att undvika skatt? det är ju den frågan man ska ställa i stället för att ryckas med i mediernas sjuka moralpanik!

En del av förklaringen ger Niklas Ekdal i sin text Ett helt nytt samhällskontrakt  på Dagens Nyheters ledarsida den 22 oktober. Han skriver bland annat:

Med ovanlig precision förklarade finansministern hur de goda tiderna ska användas för att släppa in fler människor på arbetsmarknaden. Många skojade efteråt om fackuttryck som "konsolidering av bruttoskulden", men ekonomen Borg visade att han tar sin publik på lika stort allvar som sitt uppdrag.

Den som hörde företrädaren Pär Nuders maskinmässiga slagord samma dag, om att de fattiga nu blir fattigare och de rika rikare, märkte att något har hänt i politiken. Kanske för första gången får Sverige en finansminister som föredrar vetenskap framför ideologi och ödmjukhet framför retorik.

Och:

När det i måndags kom till frågan om sänkt a-kassa förklarade Anders Borg att det inte handlar om att klämma åt eller peka ut någon, utan om att skapa robusta system. Människan är mänsklig och benägen att göra fel ibland, vilket regeringen själv så målande har illustrerat. Just därför är det bättre med självrisker och incitament, än med kontroll, pekpinnar och moralism.

Och:

Genom kraftigt sänkta skatter på tjänster och förenklade regler för småföretag kunde en väldig, svart sektor tvättas vit. Om nästan en miljon vuxna jobbar svart, dubbelt så många köper deras tid och denna dolda industri omsätter 150 miljarder om året – då finns det både moraliska och statsfinansiella klipp att göra.

Läs hela texten här!

Alliansregeringen verkar också vara på rätt väg när det gäller skolan. På Svenska Dagbladets fråga: Vad tycker du om att föräldrar till tredjeklassare får skriftligt omdöme om sitt barn? hade 91,2 % svarat ja  (635 personer hade då röstat). Der finns hopp för Sverige när folk är inser vikten av att se hur barnen klarar sig redan tidigt, så att man också kan sätta in hjälp och stöd tidigt!

Svenska folket ville ha en förändring. Svenska folket fick en förändring och kommer att få fler förändringar. Det är bra att det händer saker snabbt, att regeringen visar sig beslusfähig. Och det är bra att människors  valmöjligheter och känsla av frihet ökar. Och vem vet: när den här regeringen fått sitta ett tag så kanske folk inte längre behöver anlita svart arbetskraft och hantverkare och andra kanske inte längre kräver att få utföra jobben svart! Skatteverket har ju redan – ÄNTLIGEN! – gått ut och sagt att man inte tycker att barnvakter ska vara skattepliktiga…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: