• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Nya ministrar!

Lena Liljeroth AdelsohnKulturminister Lena Adelsohn Liljeroth
Foto: Merit Wager

Jaha, och så har vi fått nya ministrar igen idag! Två moderater som varit med länge och som verkar vara så snövita man kan vara om man har levt i detta land i 40 resp 50 år. Det är bra, men det är inte det allra viktigaste att man aldrig begått något misstag eller gjort något fel – det viktigaste är hur de tar sig an sina nya uppgifter och klarar av dem.

Lena Adelsohn Liljeroth
är en skärpt och mycket kunnig människa. Kunnig på många områden. Allmänbildad, intresserad, engagerad. Sympatisk. Det kan jag säga eftersom jag har haft med henne att göra och sett det med egna ögon. Hon följde med oss när vi besökte Skinnskatteberg där kommunen ville ta över ansvaret för flyktingmottagningen men där Migrationsverket slog på alla bromsar.

riksdagenHandelsminister Sten Tolgfors
Foto: riksdagen

Sten Tolgfors har jag också positiva erfarenheter av. Han verkar kunnig, samlad, lugn och ordentlig. Också han visade stort engagemang när jag för ett antal år sedan agerade gentemot Utlänningsnämnden gällande en helt lagligt adopterad flicka som tvingats leva gömd och utanför samhället i Sverige i två år när myndigheterna ville avvisa henne från hennes familj. Han engagerade sig starkt för familjen och vi var båda två med på festen som hölls när myndigheterna äntligen gav med sig och lät dottern stanna hos sina föräldrar.

För mig är personligt engagemang och ansvar viktiga kriterier för "goda" makthavare. Både Lena Adelsohn Liljeroth och Sten Tolgfors har agerat med empati och utan tanke på medieuppmärksamhet (som är så vanligt att alla säker…) och de har min respekt.

Grattis, ministrarna, och lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: