• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Respekt för ämbetsutövningen

riksdagens hemsidaPeter Hultqvist (s)
Foto: riksdagens hemsida

Riksdagsledamoten Peter Hultqvist (s) har ställt en skriftlig fråga med rubriken Respekt för ämbetsutövningen till statsrådet Tobias Billström (m) med anledning av att:

Även statsrådet befinner sig i en position där statsrådet angett ideologiska skäl för att inte ha betalat tv-licens. Det ger en bild av att lagen gäller för vissa, men inte för alla. Den typen av lagtrots kan inte accepteras. Allra minst från ett statsråd.

Min enkla fråga är hur statsrådet, efter den senaste tidens händelser, på ett auktoritativt och respektingivande avser att fullfölja sina uppgifter som migrationsminister.

På vilket sätt skulle obetalda tv-avgifter ha något med ämbetsutövningen att göra? Alltså förmågan att fungera som statsråd? Tobias Billström kommer väl att vara en lika bra eller dålig minister trots att han inte betalade tv-licens (vilket han nu gjort) som Mona Sahlin som använde statens betalkort för egna utgifter eller Thomas Bodström som enligt egen utsago också lär ha haft svart barnhjälp. Att media ältar tv-avgifterna är en sak, men riksdagsledamöter, avlönade av skattebetalarna, borde använda sin kraft och tid till annat. Och – bara för att inga missförstånd ska uppstå eller folk som läser min blogg ska tro att jag tycker att det är okej att strunta i att betala: så länge vi har kvar den lagstadgade tv-licensen ska man betala den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: