• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Ingen har brytt sig…

Ingen – ingen! – har brytt sig om mina påpekanden om hur Migrationsverket avkräver vietnamesiska asylsökande en massa uppgifter (jag kallar blanketterna "spionblanketter") och sedan lämnar över dem till Vietnams ambassad – det lands ambassad varifrån de flytt och som ser dem som landsförrädare just för att de flytt och sökt asyl i ett annat land!

Ingen på Migrationsverket (MIG) har brytt sig och ingen på UD har brytt sig, trots att jag tagit upp frågan på hög nivå på båda ställena. Inga riksdagsledamöter har heller brytt sig trots att många i riksdagen läser min blogg jag skrivit tämligen utförligt om detta. Inte heller har någon inom media tagit upp och belyst det hela trots att också många  både i tidningar, radio och tv läser vad jag skriver.

Nu har jag gjort en anmälan till Justitiekanslern (JK) och hoppas att man där, på den myndigheten, ska kunna bringa klarhet i om det är rätt av alla andra att inte bry sig och fel av mig att göra det, d.v.s. om det är rätt att en svensk, statlig myndighet hjälper ett främmande land att få uppgifter om det landets medborgare som flytt därifrån och sökt skydd här.

 Om JK tar upp detta vet jag förstås inte, men jag hoppas det. Jag har så svårt att tro att det kan vara rätt att en svensk myndighet samarbetar med en socialistisk diktaturstat på det sätt som MIG mer eller mindre regel- och rutinmässigt gör.

Jag har bloggat bl.a. här och under Asyl&Migration i högerspalten finns ytterligare minst 6-8 inlägg, och jag har skrivit i Expressen och tagit upp det med Migrationsverket och med UD (förra regeringen).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: