• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Jag mår illa 1

Aftonbladet logoFöräldrarna till den då 17-årige pojke som dömdes för det uppmärksammade mordet på Abbas Rezai i Högsby i fjol får 50 000 kronor vardera i ersättning av justitiekanslern (JK).

Föräldrarna var från början misstänkta för att ha deltagit i mordet och satt anhållna och häktade under nästan fem månader, rapporterar flera medier. Föräldrarna friades i tingsrätten medan deras son dömdes till fyra års sluten ungdomsvård. Hovrätten fastställde domen.

Ovanstående är ett citat av en notis (!) i Aftonbladet den 10 november. Jag mår illa! Människor som med allra största sannolikhet är skyldiga går fria och får 100.000 kronor av våra skattepengar dessutom (och skrattar förmodligen gott åt korkade svenskar), medan oskyldiga med lika stor sannolikhet sitter i fängelse!

Är det någon som berättat för den mördade pojkens fattiga mamma i Teheran att de som med allra största sannolikhet – med till visshet gränsande sannolikhet, med knappt en skugga av ett uns av tvivel – mördade honom gick fria och blev rika på kuppen?

Finns det någon lag eller regel som säger att de här människorna ska ha skadestånd av staten (=folket)? Jag har svårt att tro det, för hade det funnits en sådan regel så hade ju inte JK behövt bli inblandad…

Läs bl.a. här, här och här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: