• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om att sverigedemokraterna får 20 nämndemän i en migrationsdomstol

SR logoI Ekot den 14 november berättas att sverigedemokraterna efter sina framgångar i Skåne kommer att få 20 nämndemän i länsrätten i just Skåne, där en av de tre migrationsdomstolarna finns. Jättetrumman är framtagen och på den slår allt och alla med all kraft. Alla uttalar sig, alla är upprörda. Ingen har ännu sett hur det här kommer att slå i verkligheten, ingen verkar tänka efter och inse att en sd-nämndeman aldrig är ensam i en nämnd som avgör asylärenden och att det inte heller någonsin kommer att finnas tre nämndemän från sd i samma nämnd… Dessutom: om någon är så totalnaiv att den tror att allt har varit frid och fröjd i dessa domstolar hittills (och särskilt utlänningsnämnden tidigare…), innan sd kommer med som demokratiskt valda ombud, så har den fel så det skriker om det!

Jag har i flera år förespråkat – och fortsätter att förespråka – icke-politiskt tillsatta nämndemän i domstolar och olika nämnder. Det måste ju någon gång gå att ändra på det här systemet, särskilt när alla trender pekar på att allt färre människor ägnar sig åt politik genom att vara bundna till eller medlemmar i ett parti.

Nej, slopa systemet med politiskt tillsatta nämndemän både i domstolar och socialnämnder och alla möjliga andra instanser och låt lämpliga medborgare med kunskap och intresse för frågorna ta över. Så länge man håller fast vid det stela och, i mitt tycke, förlegade systemet med politiskt tillsatta nämndemän, kan man inte utesluta några för att man inte gillar deras "främlingsfientliga" eller "högervridna" eller "kommunistanstrukna" eller "kristeliga" åsikter och framtoning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: