• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Och Dina Pengar berättar att Perssons lägenhet ska bli bostadsrätt

Göran Persson i StjärnhovMagnus Skoglöf, Systembolaget)Göran Persson i Stjärnhov (och på Urvädersgränd)
Foto: riksdagen
Anitra Steen, vd i Systembolaget
Foto: Magnus Skoglöf, Systembolagets hemsida

Dina Pengar berättar den 18 november att Perssons lägenhet kan bli värsta lyxklippet. Inget förvånar när det gäller Göran Persson och Anitra Steen! Anitra Steen gjorde ju världens klipp med sin gamla lägenhet, de köpte loss möbler värda det mångdubbla från Sagerska palatset (som på Perssons tid skulle kallas "Sagerska huset" för att det inte passade sig att en socialdemokratisk statsminister bodde i ett palats…) och de försitter inte minsta chans att berika sig, göra klipp, utnyttja var de ska vara skrivna etc, etc, etc. På ett sätt som – om det sattes i system på samma sätt av en borgerlig statsminister – förmodligen på riktigt skulle leda till revolution i Sverige.

Allr det här är extra obehagligt och extra omoraliskt, extra motbjudande när det är den högste socialdemokraten och långvarige s-statsministern som beter sig på detta sätt. En man från synnerligen enkla förhållanden som verkar ha blivit helt förblindad av sin makt och position och sin tro att han själv i princip är Guds gåva till mänskligheten och i den egenskapen berättigad till allt av livets goda som han kan tillskansa sig. Det känns som om han hade kunnat smälta fint in i Kina som en av Maos närmaste män, på den tiden det begav sig.

Faktum kvarstår dock att just när det gäller den hyresrätt hos fastighetsbolaget Wallenstam som Persson och Steen fått så har de inte begått något fel vare sig rent faktiskt eller moraliskt. Har de däremot vetat om att lägenheten står inför ombildande till bostadsrätt när de fick hyreskontraktet (vilket verkar troligt), så kommer saken i ett lite annat läge. Då måste Perssons s-kamrater (bland dem också Marita Ulvskog) sätta ner foten ordentligt och visa att de inte accepterar ett sådant beteende av sin ledare – det är ett anständighetskrav. Perssons självhärskartid måste få ett slut och s-människorna måste öppna sina ögon och titta nyktert på vad Persson egentligen gjort för dem och Sverige. Ta av er de rosa brillorna, för fasen, och se verkligheten!

Till slut ett litet klipp ur artikeln i Dina Pengar:


I samma fashionabla fastighet bor redan Telia-Soneras förra vd Marianne Nivert med familj. Hon sitter också i styrelsen för Systembolaget – där Anitra Steen är vd – och för bostadsbolaget Wallenstam. När Expressen ringer upp Nivert säger hon att hon inte känner till att paret Persson-Steen fått tillgång till en lokal i huset som ska byggas om till lägenhet.

– Det har inte jag någon vetskap om.
– Du känner inte till det?
– Det gör jag faktiskt inte.

Snacka om Laila Freivalds-varning! "Phuket, vad är det? Det hade jag ingen aaaning om!" Läser inte Marianne Nivert tidningar? Lyssnar hon inte på radio? Ser hon inte på tv? Eller tror hon bara att folk är dumma i huvudet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: