• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vuoden murveli – Årets murvel!

UUTISETJasse 27.11 2006Kai Jaskari, nyhetschef på Uutiset (SVT) och "Årets murvel 2006"
Foto: Merit Wager

Jag är stolt över att kunna berätta att min kollega och arbetskamrat, Kai Jaskari, nyhetschef på finskrpåkiga nyhetsprogrammet Uutiset som sänds i SVT varje vardag kl 17.45 har tilldelats Sverigefinska Publicistföreningens journalistpris Vuoden Murveli (Årets Murvel) för år 2006 med följande motivering:

Kai Jaskaris valreportage "Duell: Röstjägare – Soffliggare"  (11.9. SVT2 – läs min bloggning om det här!) belyste minoritetsfrågorna i ljuset av ett nationellt problem: väljarnas kluvna inställning till partipolitik. Genom sitt ämnesval, med humor och ett raskt grepp uppnådde Kai Jaskari det som många minoritetsjournalister strävar efter: han öppnade ett fönster för majoritetsbefolkningen in i den sverigefinska vardagsverkligheten.

Kai Jaskari både kan och vill göra de sverigefinska minoritetsfrågorna aktuella och intressanta även för majoritetsbefolkningen. Detta utmärker även hans dagliga arbete som nyhetschef på SVT:s finskspråkiga redaktion.  

Sverigefinska Publicistföreningen delar ut journalistpriset "Årets Murvel" nu för andra gången. Årets Murvel är en finskspråkig journalist som verkar i Sverige och som under det gångna året har utmärkt sig i sin journalistiska gärning. 

Läs gärna Kai Jaskaris gästbloggning här på min blogg den 1 november 2005 med rubriken Om härliga udda människor! Den är från hans tid som frilansande reporter för YLE och SVT, när han tog nästan ett år tjänstledigt och bara stack iväg till BUdapest i Ungern, och upptäckte ett nytt land, ett nytt folk och ett nytt språk. Och lärde sig lite ungerska på köpet, ett trevligt komplement till de övriga språkkunskaper han redan har i  – förutom finska, förstås – svenska, engelska, tyska, spanska och thai!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: