• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Inkompetenta lärare ger inkompetenta elever ger ett inkompetent folk

Högskoleverket logoDet är riktigt skrämmande att läsa den starka kritiken från Högskoleverket som talar om "stora kvalitetsbrister i lärarutbildningen". Själv har jag sagt samma sak i åratal, men ingen har brytt sig om att lyssna och de som gått den i Sverige allenarådande Lärarhögskolan har försvarat sin utbildning med näbbar och klor. Aldrig någonsin har jag blivit så utskälld och påhoppad som när jag kritiserat den svenska lärarutbildningen (och jämfört den med den betydligt längre och mer krävande dito i t.ex. Finland)!

Nu säger Högskoleverket samma sak, äntligen, och backar dessutom upp påståendena med siffror: "Var fjärde examinerad student borde inte ha godkänts".  25 %!!! Och dessa personer, som alltså inte borde ha godkänts, valsar nu omkring därute i det svenska skolsystemet och är ansvariga för vad era barn lär sig! Jag fattar inte hur det kan vara så slappt och likgiltigt i detta land. Det är ett enormt svek mot alla barn som går i skolan, att man på Lärarhögskolan är så slö eller feg eller Gud vet vad, att man godkänner och släpper ut människor att agera lärare som definitivt inte borde ha godkänts. Vad är det för fel på er som gör så här?

Läs mer om Högskoleverkets kritik som börjar: "Svag forskningsanknytning, bristfällig examination och examensarbeten som inte alltid håller måttet. Det är några av slutsatserna i Högskoleverkets tre studier med lärarutbildningen som utgångspunkt."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: