• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Varför skulle det vara synd om Lars Danielsson?

Om Lars D i AB 29.11 2006Ledarstick från Aftonbladet

Nu ojar sig en del medier – inte bara Aftonbladet – över att Göran Perssons statssekreterare Lars Danielsson "inte får någon lön"! Elaka farbror Bildt "trakasserar" lille Lasse och ger honom ingen lön och han får ingen TGL!!! Ve och fasa!  TGL, förresten, vem fasen får TGL? Inte egenföretagare i alla fall…  Och hur kan Aftonbladet snyfta över Danielssons ekonomiska situation när han ju får 81.500 kronor i månaden i avgångsvederlag (skattepengar!) trots att han inte anses pålitlig och trots att han inte utför något arbete! Det chockar mig mycket mer att någon kan få en sådan astronomisk summa varje månad trots att han ansetts lögnaktig och icke pålitlig, än att han inte får TGL.

"Elaka farbror Bildt" säger bland annat följande i en artikel i Dagens Nyheter med rubriken Inte aktuell som ambassadör:

 Jag tycker inte det faktum att man har farit med osanning i riksdagen är särskilt meriterande för ambassadörstillsättningar. För mig är moral och heder viktigt. Vi ställer krav på dem som är i statens tjänst. Man får inte ljuga i riksdagen, det kan ni skriva med stora bokstäver.

Så varför skulle det vara synd om Lars Danielsson? Han kan väl betala sina försäkringar själv, som alla vi andra får göra – i varje fall enmans- och småföretagare. Inte fasen har vi några inkomster från staten på 81.500 kronor brutto i månaden (= kostnad för staten minst ca 121.000 kronor i månaden) – och någon annan som betalar 12 % semesterersättning och ca 32 % sociala avgifter dessutom!

Aftonbladet och andra medier borde inte gnälla över att mannen som beslagits med att ljuga och att undanhålla viktig information under sin tid som Göran Perssons närmaste medarbetare, och som inte anses pålitlig och man därför inte vill ge några viktiga arbetsuppgifter, inte får TGL. Gnäll hellre över tvätteriarbeterskan, den ensamstående mamman, vars stora önskan och dröm är att komma upp i 17.000 kronor brutto i månaden. Hur tror ni hennes familj har det, tror ni de har någon TGL?

Vart har sinnet för proportioner, rättvisa och solidaritet tagit vägen när man, som Aftonbladet på ledarsidan, snyftar över stackars Lars Danielssons uteblivna TGL? Och även om tvätteriarbeterskans familj möjligen har TGL så inte är den större än ett mikroskopiskt uns av vad Danielssons familj har – för nog måste de väl ha kunnat spara en liten slant med sådana enorma inkomster som Lars har haft genom åren i Perssons närhet, och kunna betala sina försäkringar själva? Det får flera hundratusen företagare med mycket minimala inkomster göra och ingen skriver snyftiga artiklar om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: