• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Är det ett skämt, eller?

"Carl Bildt är rädd för Danielssons kunskaper", säger riksdagsledamoten Håkan Juholt (s) i en debattartikel på Sidan 4 i Expressen idag, "Lars Danielsson är statens skickligaste tjänsteman".

Va?! Men bäste Håkan Juholt, om Lars Danielsson hade varit "statens skickligaste tjänsteman" så hade han definitivt och med 100 procentig säkerhet inte befunnit sig i den situation han idag befinner sig i! Det fattar hela folket, konstigt att Juholt inte gör det! Och att Carl Bildt skulle vara "rädd för Danielssons kunskaper" är för pinsamt för att ens kommentera. Och att Danielsson, som Juholt skriver skulle ha varit "alltid nåbar, alltid redo att göra en insats oavsett tid på dygnet", det är väl också aningen pinsamt att påstå när bland annat just hans onåbarhet varit en av de saker som starkt legat honom i fatet.

Jag hoppas att regeringen står fast och visar, att precis som ute i det "riktiga Sverige", utanför politikernas och regeringstjänstemännens snäva värld,  så får den som inte lämpar sig för ett jobb och som gång på gång inte uppfyllt krav som man bör kunna ställa på honom/henne, helt enkelt söka sig ett annat jobb.  Vi ska inte ha folk som sitter och gör ingenting men samtidigt kostar staten drygt 120.000 kronor i månaden,  det är absolut inte acceptabelt.

När Danielssons skyhöga "a-kassa" (=avgångsvederlag) är slut om två år så får han väl, precis som alla andra i Sverige, "stå till arbetsmarknadens förfogande" om han inte hunnit få ett nytt jobb innan dess. Med referenser från bland annat Håkan Juholt som konstaterar att Danielsson har enorma kunskaper och är den bästa tjänstemannen i hela riket, så lär han väl kunna få ett hyfsat jobb. Annars kan han, som kommer från socialdemokratiska arbetarpartiet,  kanske pröva på att arbeta, t.ex. på ett tvätteri där man drömmer om att få en månadslön på 17.000 kronor brutto. Med hans briljans kan det inte vara svårt att lära sig jobbet om han får gå bredvid några dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: