• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Nyheter från Demokratiska Folkrepubliken Korea

Nordkoreas flaggaUndrar om det är den "den store härskaren", d.v.s. den där lille mannen med platåskorna och det tuperade håret och de stora glasögonen och den tajt sittande grå uniformen som själv sitter och knackar ner nyheter från sitt land på sin dator och läger ut dem på nätet? För inte har väl folk tillgång till datorer och internet i Nordkorea? Det är väl bara han som har en dator plus att kanske några synnerligen betrodda rådgivare och adjutanter också har var sin som den lille mannen kontrollerar varje dag så att de inte försökt surfa iväg någonstans på egen hand. (KNC:s nyheter ligger på en server i Tokyo, enligt uppgift på sajten).

Ja, jag bara undrar efter att av misstag ha snubblat in på Korean Central News Agency of DPRKs (Democratic People's republic of Korea) sajt. Förresten: "Democratic…"? Får inte ordet "demokratisk" en lite annan innebörd när man tänker på att den här lille men livsfarlige nörden kallar världens strängaste och mest slutna superdiktatur för "demokrati"?

Hur som helst så kan man välja bland KNC:s nyheter som presenteras i tristast möjliga form, och kanske fastna för följande uttömmande notis:

"En delegation från "One Nation Welfare Foundation" från Syskorea, le av sin ordförande Kim Hyong Sok anlände till Pyongyang den 29 november. delegationen möttes på flygplatsen av tjänstemän från "National Reconciliation Council".

Eller så kan man läsa om att det pågår arbete för att förbättra folkets diet och att det går i positiv riktning. Eller få veta lite om seminariet som hållits i Mexico om Kim Jong Ils berömda skapelse: Arbetarnas Parti i Korea är Den Store Ledaren Kamrat Kim Il Sungs Parti. Talare vid seminariet uttryckte sin stora uppskattning och prisade president Kim Il Sung för att han på ett synnerligen lyckat sätt ha genomfört Juche-idén i uppbyggnaden av partiet och Kim Jong Il för att han utvecklat Arbetarnas Parti i Korea till ett presidentparti.

I det kort reportaget från Kim Il Jongs inspection av enhet 134 i KPA (Korean People's Army) börjar var och varannan mening med "han"=den Store Ledaren. Och allt går bara ut på att prisa honom och hans storhet. T.ex:

"Han uppskattade högeligen den excercis som utfördes av enheten och noterade dess meriter som den till fullo demonstrerade. Den utgör den hjältemodiga styrka och uthållighet som behövs i KPA för att förvsra landet och dess socialistiska konstruktion"

Reportaget slutar med att världen får veta att han – Den Store Ledaren –  till administratörerna vid den militära enheten överlämnade en (1) kikare och ett  (1) automatgevär i gåva samt lät sig fotograferas med dem.

Läs här vad Reporters without borders säger om Nordkorea och pressfriheten. Och se bilder av den Store Ledaren här.

Källa: KNC – KOREAN CENTRAL NEWS AGENCY of DPRK (Democratic People's Republic of Korea)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: