• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Varför förnedrar sig Lars Danielsson?

Man måste ha en viss stolthet och integritet. Man måste ha så pass mycket självinsikt att man begriper när man gått över gränsen för vad man kan göra och inte göra. Dessa kvalifikationer och egenskaper måste alla människor ha och definitivt och absolut ett f.d. s-statsråd som av en partikamrat kallats "statens skickligaste tjänsteman", en enastående person som dessutom är "alltid nåbar, alltid redo att göra en insats oavsett tid på dygnet" (läs här)! En sådan eminent och fantastisk person ska inte förnedra sig och springa hos facket och låta facket hota med AD! Det är så pinsamt så klockorna stannar, jag förstår verkligen inte varför Lars Danielsson gör det!

Danielsson har 81.500 kronor brutto i månaden i nästan två år (några månader har gått av den tiden). Det går absolut ingen nöd på honom. Han måste ju inse det uppenbara: att han är persona non grata på UD och att han aldrig kommer att få ett regeringsplans- och ostronätarjobb någonsin mer, och att det bästa är att han sällar sig till folket, till arbetarna i sitt eget arbetarparti och börjar söka jobb. På nästan två år kommer han säkert att hitta något, det finns nästan alltid jobb för den som verkligen vill arbeta.

Förresten: Danielsson har ju 18.000 kronor mer i månaden i avgångsvederlag än vad hans tre f.d. kolleger, tidigare s-statsråd som fått arbetsuppgifter på UD har i lön (de har 63.500 kronor/mån). För de 18.000 kronorna mer per månad än de andra kan han väl betala sin grupplivförsäkring samt ta en privat sjukförsäkring och betala dem själv!? Han kommer ändå att ha betydligt mer pengar i plånboken varje månad än kamraterna. Ärligt talat så förstår jag inte gnället – wake up and smell the coffee: det finns människor i detta land som tjänar 14.500 i månaden! Brutto! På heltidsjobb!

"Statens skickligaste tjänsteman"
ska hålla sig för god för att bete sig som Danielsson gör nu. Han borde ha hållit huvudet högt och slängt igen dörren utifrån och lämnat UD för gott. Lite ryggrad, lite stolthet – och inte bara girighet – måste en människa ha.

Läs artikel i Dagens Nyheter här och i Svenska Dagbladet här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: