• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Jultårrtor

Jultårta 1Jultårta 2Just det: jultårrtorr, med stark betoning på de två r:en mitt i ordet, sådana bakar och äter vi (i Finland) till jul. Jag har visserligen hört ordspråket "Skomakare bliv vid din läst" otaliga gånger och jag har förstått och hållit med om att man ska göra det man är bra på och inte tro att man klarar allt annat också. Men ändå: jultårrtor måste jag ju baka en gång om året trots att bakning och matlagning är långt ifrån min "läst".

Nu har jag knåpat ihop ett ganska stort antal och snacka om att det tar tid och är pillrigt! Jag har här illustrerat mina mödor med ett av mina egna alster som, liksom de flesta jag bakade, ser ut som en huvudlös krabba. Som jämförelse finns en bild av en "riktig" jultårrta, bakad av någon som inte gör tretton saker samtidigt som jag utan koncentrerar sig på det hon/han håller på med för stunden.

Nå jaa. Jag kan i alla fall hoppas att de som ska bjudas på jultårrtorna tycker om smaken även om den estetiska upplevelsen kanske inte blir så där värst sensationell.

Recept på jultårrtor på finska)och en fin bild av hur de ska se ut;  recept på engelska och recept på svenska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: