• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Skulle svenska fackförbunds agerande hålla i Europadomstolen?

BlockadNotera skrivningen: "…inte kan förmås att teckna och tillämpa…". Med andra ord: inte har kunnat tvingas till att teckna avtal med Målarettan. Och har man inte "kunnat förmås" att  ingå avtal med facket så ska man svältas ut så att man antingen hamnar på knä framför makten och skriver under för att man har anställda och familj att försörja eller går i konkurs och bidrar till att ytterligare ett antal människor blir arbetslösa och därmed "tärande" i stället för "närande". Och det här tycker den nya regeringen är ett bra system?????

Hur är det möjligt att det i Sverige finns en så stor acceptans för att en part med maktmetoder ska kunna tvinga en annan part att teckna avtal? Att t.o.m. en borgerlig regering tycker det är okej? I normala fall, i civiliserade sammanhang, förutsätter avtal alltid ömsesidiga, frivilliga överenskommelser. Men när det gäller facket i Sverige så har folk helt tappat känslan för rätt och fel och tycker att det är okej att ett fackförbund med hårda skrämsel- och andra metoder tvingar den svagare parten på knä och skriva på ett avtal som han/hon inte vill skriva på.

Facket, som kom till underifrån, från arbetare som kände sig – och säkert också i många fall var – förtryckta och illa behandlade, tar sig nu rätten att behandla andra små, hårt arbetande människor lika illa som många arbetsgivare vid förra sekelskiftet behandlade sina anställda. Det är ett totalitärt system. Att driva små företagare i konkurs och familjeförsörjare i arbetslöshet för att de inte vill teckna avtal kan inte vara förenligt med normala rättsprinciper. Det vore intressant att få fackets förföljelse av arbetande människor på det sätt som nu sker bl.a. när det gäller JMP Måleri AB och det i media så uppmärksammade fallet med salladsbaren Wild'n Fresh i Göteborg, prövat i Europadomstolen.

Flera inlägg om HRF:s agerande mit Wild'n Fresh kan man läsa om man scrollar lite neråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: