• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Facket vet bäst

Merit WagerWanja Lundby Wedin
Foto: Merit Wager

"De borgerliga partierna signalerar att arbetsgivaren skall få fatta egna beslut om behovet av arbetskraft från länder utanför EU. Risken är då att det kommer att handla om tillräckligt billig arbetskraft, snarare än arbetskraft med rätt kompetens." Det skrev LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin i en debattartikel med rubriken Jämlika arbetsvillkor i Sydsvenskan för två månader sedan.

Jaa, det vore väl för gräsligt att arbetsgivarna – de som erbjuder arbete, tar risker, betalar lön – om de skulle få fatta egna  beslut om vilka de vill anställa! Det är väl klart att  Wanja Lundby Wedin (med ca 100.000 kronor i månadslön av medlemmars pengar) och hennes andra jättehögavlönade fackpampvänner vet bättre. Och det är väl klart att de ska bestämma vilka som ska få komma till Sverige och arbeta här. Of course!

Förmodligen kommer väl facket att sätta upp små fackföreningsanslutningskontor vid gränserna där de dels anvisar ankommande arbetskraftsinvandrande människor vissa jobb (som gacket tycker att de ska ha) och talar om hur mycket lönen blir samt tvångsansluter vederbörande till facket direkt när han tar sina första steg på svensk mark. Det gäller att hela tiden och i alla lägen och till varje pris värna om den egna makten, de egna platserna vid köttgrytorna och det görs bäst genom att – som facket aviserat att de är beredda till – ta till alla tänkbara (och otänkbara) medel för att se till att folk är fackanslutna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: