• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Övergreppen är många och regeringen sviker

SvD logoPå ledarsidan i Svenska Dagbladet skriver PJ Anders Linder den 17 december under rubriken Rätten att topprida andra om fackets metoder att kväsa småföretagare;

Varken den unga innehavaren, Sofia Appelgren, eller hennes medarbetare har velat teckna kollektivavtal, och Hotell- och Restaurangfacket (HRF) har satt företaget i blockad. Konflikten har fått politiker och medier att gå i gång.

LO-funktionärerna i blockadvakten känner säkert sina hjärtan bulta av rättfärdighet under de orangea västarna. Men verkligheten bakom strejkkromantiken är att en av landets mäktigaste organisationer håller på att tvinga utsatta individer till underkastelse. Det är inte tu tal om vem som är David och vem som är Goliat i mötet mellan Sofia Appelgren och HRF:s ombudsmän.

Längre ner här på bloggen har jag skrivit flera inlägg om både LO och HRF och även Målarettan, som alla agerar lika maktfullkomligt och bulldozeraktigt. Det är dags att företagarna inte längre låter sig skrämmas och kuvas av facket som ser sin makt och sina förmåner hotade för att alla inte kan fångas in och bli kassakor åt dem. Jag tror inte att det dröjer särkilt länge – måtte det inte göra det! – innan någon av dessa småföretagare med hjälp av kunniga och engagerade advokater för upp frågan till Europadomstolen, och det kommer att bli slutet för vad facket kallar "vårt legitima, fredliga och lagliga arbete för schysta villkor på arbetsplatserna" (Ella Niia, ordf i HRF).

Men innan ett ärende förs upp till Europadomstolen borde faktiskt regeringen vakna! Den regering som, obegripligt nog, velat framstå som mer kollektivavtalsvänliga än småföretagarvänliga måste inse att den hade fel i den inställningen! Det är väl inte förenligt med borgerlig politik att stödja dem som vill krossa små företagare???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: