• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Andra tycker likadant

JK logotextDen 22 december skrev jag inlägget Skjut inte budbäraren Lambertz! Samma dag skrev Lotta Gröning på Aftonbladets debattsida under rubriken Måtte du stå ut som JK, Göran! bland annat:

Göran Lambertz, måtte du stå ut. Jag förstår hur du behandlas inom det egna skrået. Du är något som katten släpat in. Men ge inte upp, du har många människor bakom dig. Vanligt folk som förstår hur viktigt det är att bryta gamla maktstrukturer. Folk som bevisligen blivit oskyldigt dömda, folk som hävdar att de är oskyldigt dömda. Folk som förstår att misstag givetvis begås. Det finns inga heliga kor, bara skenheliga betonghäckar. De ska bekämpas. Heja Göran Lambertz!

Just det! Och den 23 december kom Expressens ledare med lika stort stöd för JK och kritik mot dem som kritiserar honom, bland annat i följande stycke:

I Sverige har vi en ordning där åklagarsidan i en resningsansökan ska försöka rannsaka sig själv, vilket naturligtvis påverkar åklagarnas uppgift att leva upp till sitt objektivitetskrav. Hur enkelt är det att erkänna att "Hoppsan, vi gjorde visst fel" om en livstidsdom?

Riksåklagaren och de juristprofessorer som har varnat för att JK Göran Lambertz inhopp i debatten kan leda till "irreparabel skada för svenskt rättsväsende" verkar vara helt oförmögna till det som Lambertz klarar: att sticka ut hakan, att försöka titta utifrån på vad som sker, att försöka sätta sig in i motpartens situation också och att inte vara så otroligt prestigefyllda! Och samtidigt ändå inte ge avkall på juridik, rättsliga principer och lagar.

Och vad var det som fick den nya justitieministern att med superkort varsel meddela att hon inte kan (vill) träffa statens advokat vid ett sedan tidigare avtalat möte? Varför agerade hon på detta sätt, var det av feghet? Var det av osäkerhet eller var det för att hon lyssnade på de tidigare nämnda kritikerna till vilka även hennes företrädare Thomas Bodström sällat sig?

JOVi behöver mer rättssäkerhet i Sverige, inte mindre! Vi behöver raka och tydliga företrädare för rättsväsendet  (bland dem JK) och inte rädda och tysta och fega "fingret-i-luften"-typer! JO kan gott ta och "spotta opp sig" också och inte så ofta som man gör nu "lämna anmälningar utan åtgärd", som standardfrasen lyder. Lär av JK! Men JK måste göra något åt sin fruktansvärt trista sajt…

Här kan man läsa Expressens ledare den 23 december: JK har rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: