• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Be my guest # 40: Lars Kihlstedt, felaktigt dömd

Lasse KihlstedtLars Kihlstedt
Foto: privat

Under vinjetten "Gästblogg" skriver människor som inte själva bloggar men som har något att säga. Här är en gästbloggning från Lars Kihlstedt som aldrig ger upp kampen för upprättelse från de anklagelser och den dom han drabbats av och som han – och många med honom – anser vara felaktiga.

Dåvarande justitieminister Thomas Bodström stod i tv och lovade saker i mitt fall. Men när det var dags nådefrågan att avgöras, förklarade han sig själv jävig. Justitieministerns jäv skulle ha uppkommit på grund av att han kände min advokat Johan Eriksson! Mona Sahlin fick i stället fatta beslut efterkommande vecka.

När vi sedan skrev en ny ”nådeansökan” och publicerade den i form av ett öppet brev i Expressen, riktat direkt till statsministern Göran Persson, tappades det märkligt nog bort och hittades sedermera av reportern Bosse Holmström i ett annat arkiv. Bosse Holmström rotade också fram att Bodström lämnat fyra olika svar på samma fråga och man kan inte annat än förstå att han farit med osanning i minst tre av svaren men med stor sannolikhet i alla fyra.

Dock togs den nya nådeansökan upp till prövning, fortfarande med Johan Eriksson som advokat och döm om min förvåning för nu hade Bodströms tidigare ”jävsituation” plötsligt gått över och han kunde fatta beslut i samma fråga som han absolut inte kunde fatta beslut i tidigare!

Mitt ärende ligger nu hos JK som jag hoppas har större integritet och är mer sanningsenlig än den förre justitieministern, Thomas Bodström.

Jag var den första som uppmärksammade Lars Kihlstedts omöjliga och orimliga situation och som skrev om den i ett par ledarartikar i Expressen (där jag då vikatrierade)  den 9 juli 2003 och den 19 juli 2003. Här på bloggen har jag skrivit under rubrikerna: "Fångarna är inga sanningsvittnen"! (den 1 augusti 2006) och Lasse Kihlstedt – three years later… (26 juli 2006). Om Uppdrag gransknings (SVT) reportage kan man läsa här: Lars Kihlstedt orkar inte fly längre (inget datum) och i TV4 Nyheterna här: Vägrade straff – gömd man åkte fast (datum framgår inte). Dessutom i GT den 24 april 2004 under rubriken Kihlstedt ger upp kampen mot rättsväsendet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: