• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Det kom ett läsarmejl…

…som jag återger här – givetvis med skribentens tillstånd.

Jag är en av dina regelbundna besökare och beundrare. Idag hade jag väntat mig du skulle skriva några rader om din avsky på Etiopiens invasion på grannlandet Somalia. Omvärlden (läs USA) tycks ha godkänt och finansierat invasionen som en fortsättning på USA:s ”krig mot terror”. Vad somalierna själva vill är det ingen som frågar. Vilka konsekvenserna på det humanitära området blir är det ingen som bryr sig om.

För första gången på 15 år hade invånarna i huvudstaden Mogadishu, sedan i juni i år, upplevt normalitet. De levde fria från krigsherrar som plundrade och beskattade människorna med terror. Denna kort upplevda frid är över idag den 28 december tack vare Etiopiens invasion och krigsherrarnas återkomst till huvudstaden. Friden är över just i en period som omvärlden (den kristna delen) önskar varandra Julefrid. Säg något!
 
God fortsättning! Med vänliga hälsningar,
KMB

Tack för ditt mejl, KMB! Som kommen från ett land, Finland, som också upplevt krig för bara en, två generationer sedan och där minnet av kriget lever starkt, har jag inga svårigheter att känna med dem som idag drabbas. Det är obegripligt att makthavare i olika länder (krig pågår ju på många platser på jorden) en bit in på 2000-talet fortfarande ser krig som ett acceptabelt sätt att skaffa sig det de vill ha! För invånarna i Mogadishu, Somalia liksom på alla platser på jorden där idioter regerar önskar jag givetvis fred och frid och en mänsklig och trygg tillvaro. Det gör jag av hela mitt hjärta, och det är allt jag kan göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: