• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Bara några få timmar kvar att leva

Klockan är snart 01.00 och enligt uppgifter i medier över hela världen (bland dem CNN, BBC, AlJazeera, SVT och YLE) har Saddam Hussein nu bara ca tre timmar kvar att leva. Det sägs att han ska hängas kl 04.00 på morgonen.

Det är konstigt att tänka sig att vissa människor kan ta sig rätten att ta en andra människors liv, ens om det handlar om en så vidrig människa som Saddam Hussein! Dödsstraff är barbariskt oavsett vilka monster till brottslingar det gäller, även om man givetvis på ett plan kan förstå alla dem som drabbats omänskligt hårt av den här diktatorns och tyrannens grymheter och som inte står ut med att han lever och andas på samma planet som de. Men – och det kan man också tänka på – att låta en människa som Saddam Hussein "sona sitt brott" (det skulle ju aldrig gå i hans fall, men så heter det ju) genom att sitta i fängelse resten av sitt liv och vara beroende av andra och inte ha kvar något av allt det han omgav sig med i sin makts glansdagar – det skulle väl vara ett hårdare straff för honom än att dö?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: