• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Hos Janne i Sofiakiosken den 30 december 2006

Janne servar 30.12 2006Janne 30.12 2006Janne servar kunder och Janne funderar
Foto: Merit Wager

För alla er som gillar att läsa om mina vandringar på Söder och främst till Sofiakiosken (t.ex. Eliza i Malmö) kan jag berätta att jag idag, på årets nästsista dag och den sista dagen på året som Sofiakiosken höll öppet, hälsade på Janne. Jag köpte kvällstidningarna och satte mig sedan inne i den varma kiosken på den nötta, färgavgnagda blå pallen och tog en kopp kaffe och så började vi prata. Om allt mellan himmel och jord: att Saddam avrättas idag och vilka konsekvenser det kan få; om dödsstraff överhuvudtaget; om parkeringsvaktshysterin i Stockholms innerstad, om obefintlig serviceanda, om härliga Söderprofiler varav en – Klasse – kom förbi två gånger medan jag var där.

Och allt emellanåt droppade kunderna förbi: "Två röda Marlboro, tack" och "Mamma, jag vill ha en Pokemon-boll" och "Tre varmkorvar: en med stark senap, en med senap och ketchup och en utan någonting". Eller bara en eller två kvällstidningar. Avslappnad stämning och så har ju Janne en så skön stil med sina kunder varav många är stammisar. Som en taxichaufför från utåt Värmdö som skulle ha Expressen, men den var slut och då lovade Janne att alltid lägga undan så att det finns en Expressen kvar åt killen när han än kommer.

I går (29 december) fyllde Janne år. Jag grattade en dag i efterskott och skrattade gott åt den enorma ölflaska som han fått av Håkan. TRE LITER ÖL! På bilden ser man hur jättestor flaskan är där den står bredvid en vanlig tändsticksask. Janne är välsignad med många sköna polare, men så är han ju en skön polare själv också. "What goes around, comes around", som det heter. Eller: "Som du så får du skörda.

3 liter olHundgodisTre liter öl och hundgodis
Foto: Merit Wager

Till slut: Jag kan inte undanhålla mina bloggläsare det här beviset på Jannes typiska omtänksamhet och servicekänsla: förutom att han ställer ut en stor skål med vatten åt förbigående hundar så han har också en låda hundgodis som han plockar fram lite ur, då och då, till de fyrfota vännerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: