• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ingen jämlikhet på arbetsmarknaden ? enmans- och småföretagare i strykklass

Undrar vad Maud, Sven-Otto, Anders och alla andra i regeringen, skulle säga om någon av de här autentiska slutskattsedlarna hade ramlat ner i deras brevlåda trots att de jobbat hårt hela året och inte ens haft råd att ha semester:

Beskattningsbar inkomst = 242.700 kronor. Summa skatt = 151.100 (ca 63 %)
Beskattningsbar inkomst = 174.100 kronor. Summa skatt = 106.500 kronor (ca 61 %)
Beskattningsbar inkomst = 201.500 kronor. Summa skatt = 144.406 kronor (ca 71 %)

I Svenska Dagbladet på nyårsafton skriver PJ Anders Linder i sin ledare bland annat:

"Men vart man kommer i det svenska samhället är det löntagarperspektivet som dominerar: i skolan och på universitetet, hos Skatteverket och Försäkringskassan, bland hyresvärdar och banker. Regeringen ensam kan inte förändra alla insuttna attityder över en natt, men man kan börja med att städa framför egen dörr. Man kan till exempel förändra socialförsäkringssystemet så att det fungerar även för egen- och småföretagare. I dag tvingas de att betala stora pengar till trygghetssystem som de har mycket liten praktisk möjlighet att ta hjälp av. Kanske är den rätta vägen att, som Företagarna förordar, ge företagare rätt att ställa sig vid sidan om och hitta egna personliga lösningar?"

Och:

"På arbetsmarknaden råder ofta inte ens ensidigt löntagarperspektiv utan ensidigt fackföreningsperspektiv. Las ger rättigheter till facket snarare än individen.
———–
Här måste regeringen tänka om. Signalerna att näst intill inget ska hända med den fackliga makten motverkar på ett mycket olyckligt sätt de andra, positiva besked som Alliansen har att komma med: allra helst när det är jobb, anställningar och sysselsättning som är de mest centrala frågorna. Vad tror ministrarna att rapporteringen om blockaden mot Wild’n Fresh betyder för människors lust att starta eget och anställa?”

Just det! Det är vad jag själv och många med mig har skrivit om, pratat om, på olika sätt försökt föra fram både till den förra regeringen och till den nya – utan resultat! Hur är det möjligt att ingen med makt och möjlighet att förändra dessa oerhört ojämlika villkor som råder för arbetande människor i Sverige gör det? Fattar regeringen inte allvaret? Fattar regeringen inte hur det går för Sverige om man fortsätter att krama ur enmansföretagarna allt de har och mer än så, när dessa ju borde vara potentiella "anställare och "jobbskapare"? Och när man tillåter att facket trakasserar hårt arbetande småföretagare?

Regeringen lovade underlätta för enmans- och småföretagare, det var ett av de viktiga löften Alliansen gick till val på. Det är nödvändigt för enskilda individers skull, men också för hela landets, att regeringen håller det löftet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: