• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Varför ställs en person som begått mened inte inför rätta? (2)

Den 30 december 2006 skrev jag ett inlägg med rubriken Undring: varför ställs en person som begått mened inte inför rätta? Läs texten här.

Jag trodde och hoppades att någon – någon! – annan också skulle reagera. Jag skrev till justitiedepartementet och ställde de frågor som finns i inlägget. Jag fick snabbt svar:

Tack för Ditt mail. Vi följer dessa frågor noga men jag har inga svar på Dina konkreta frågor. Ansvaret för att utreda brott faller dock på polisen och åklagare.

Helt korrekt, det är inte regeringen som ska agera (i första hand), utan relevanta myndigheter! Men när de inte gör det, vart ska man då vända sig? Till den numera allt populärare (eller impopulärare, beroende på från vems håll man ser det), JK? Europadomstolen? Gud?

Ska verkligen vi vanliga invånare i landet Sverige hela tiden behöva springa med blåslampor i alla möjliga häckar och göra JK- och JO-anmälningar och vända oss till regeringen (som hänvisar neråt) trots att vi har myndigheter vars uppgift är att hålla ordning i samhället och se till att lagar efterlevs och att de som bryter mot dem straffas? Vad är det för fel i det här landet när det har gått så långt att brottslingar inte straffas medan oskyldigt eller feldömda människor sitter i fängelse? Inkompetens hos myndigheterna – i detta fall polis och åklagare, eller vad? Vad har vi myndigheterna till om de inte reagerar och agerar ens i uppenbara fall av brottslighet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: