• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Varför inte en rom som ordförande i en romsk delegation?

Varför – VARFÖR? – har statsrådet Nyamko Sabuni utsett Maria Leissner till ordförande i delegationen för romska frågor? VARFÖR? Varför inte en kunnig och engagerad person, gärna rom? Varför en person som inte har några kunskaper i minoritetsfrågor (enligt henne själv)? Maria Leissner säger bl.a. i en intervju i Uutiset den 5 januari att hon anser att romerna ska ha rätt till sitt eget språk. Hon vet tydligen inte ens att romerna har minoritetsstatus sedan ca sju år och att de därmed alltså redan har rätt till sitt språk!

Romerna kritiserar att de inte själva fått utse ordförande i delegationen, varför regeringen bestämt det. Jag kan bara tänka mig hur sverigefinländare eller judar (som också har minoritetsstatus i Sverige, precis som romerna), skulle ha reagerat: precis som romerna – de hade knappast accepterat att Maria Leissner skulle bli ordförande i deras delegation!

Hur tänker Nyamko Sabuni egentligen i detta fall när hon kör över den minoritet som delegationen ska finnas till för? Ändra beslutet, Nyamko Sabuni, och välj någon som brinner för frågan och som har kunskaper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: