• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Obehaglig värd för Ring P1

Ring P1Det är svårt att förstå varför SR framhärdar i att ha en så klumpig, raljant och många gånger direkt oförskämd person som Täppas Fogelberg som värd för det enda dagliga (vardagar) programmet där allmänheten kan komma till tals: Ring P1! På tidningarnas insändarsidor har människor klagat och kanske också i samtal med SR. Det är bara för ledningen att lyssna på några slumpmässigt utvalda program där han varit värd så blir det uppenbart att en mer olämplig person att leda samtal med inringande, ibland ovana och lite nervösa människor i direktsändning får man leta efter.

Måndag den 8 januari var inget undantag. Fogelberg började med att förtala Lottie Knutsson (varför?) och säga att hennes uttalande om att det är viktigt att vi reser tillbaka till de tsunamidrabbade områdena var ett utslag enbart av "entreprenörskap", d.v.s. att hon säger så enbart för att "hon arbetar på en stor svensk resebyrå". Vem bad om hans åsikt? Som programvärd för Ring P1 sitter han inte där för att smutskasta och förnedra människor eller uttala sina egna negativa åsikter helt oombedd. Att hans – och övriga värdars – åsikter kommer fram i samtal med de inringande är en annan sak, där ter det sig naturligt och ett samtal kan inte föras om inte båda parter tillför något. Men att, som det allra första han säger innan någon ens ringt in, tala illa om Lottie Knutsson är inte trevligt att höra och kan inte vara hans uppgift .

Fogelberg fortsatte med att trycka ner en kvinna från Arvidsjaur som talade om hur regeringens nya regler slår mot henne när hon snart blir arbetslös vid 63 års ålder. Hans bemötande av henne var överlägset och okänsligt – tämligen typiskt för honom. Liksom hans bemötande av den kvinna som ringde in för att tala om hur svårt det är att höra vad som sägs i radio och tv när intervjuer görs i bullriga miljöer. Han körde fullständigt över henne och pådyvlade henne rädsla för att bli gammal! Han pratade på om hur man hör sämre när man blir äldre och att det förstås inte är så kul och bla bla bla. Han lyssnade inte ens när hon sa att "ja, men då är det ju ännu viktigare att intervjuer och samtal förs så att man kan höra vad folk säger" utan tyckte bara att då kan man ju stänga av! Och så klippte han ytterst obehagligt av en serbisk man som ville tala om den ortodoxa julen som infaller just nu med att börja prata om hur serberna slaktade 8000 muslimska män. Mannen blev tyst i andra änden av luren, jag tror att han först inte fattade att han blev förolämpad av programvärden som inte lät honom prata om det han hade ringt in för att prata om utan liksom ställdes till ansvar för vad andra, låt vara hans landsmän, gjort.  Och den 9 januari till en pizzeriaägare som talade lugnt och sansat om en småföretagares  hårda villkor sa Fogelberg: "Gå och baka dina pizzor och håll snattran". Om jag inte hörde fel (jag hoppas jag gjorde det!) så är det här definitivt – och dessutom sammantaget med allt annat han kläckt ur sig – att gå över gränsen! Liksom när han abrupt avbröt Bodil på ett irriterande sätt och just när han lade på luren sade: "Hej, hej, lilla gumman" och sedan suckade över att "det där borde jag inte ha sagt, nu kommer folk att kalla mig sexistisk".

Som sagt: denne Fogelberg avbryter, är arrogant, raljant, otrevlig och inte sällan direkt oförskämd; tar upp helt andra saker än det som den inringande vill prata om; är nedlåtande; är inte sällan direkt elak och uttrycker ständigt sina egna åsikter utan att de efterfrågas. Han är helt olämplig som samtalsvärd i ett direktsänt radioprogram för allmänheten. Lyssnar ansvariga för programmet aldrig på det? Om de gjorde det skulle de inse att den här personen har gjort sitt.

Sluta ringa Ring P1 tills samtalspartnern i Radiohuset är en person med allmänbildning och social kompetens!

Tidigare inlägg i ämnet den 25 juli 2006, den 26 juli 2006, den 30 juli 2006 och den 15 augusti 2006.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: