• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Blivande s-ledaren inte med i facket

riksdagenMona Sahlin
Foto: riksdagen

Jaha och så fick vi återigen ett bevis på att det som ska gälla folket inte gäller s-makthavare! För enligt socialdemokratiska arbetarpartiet ska ju alla – solidaaariskt – vara med i facket (som bidrar med enorma summor till just det partiet…). Enligt uppgifter från TT m.fl. har Mona Sahlin inte varit med i facket under elva år.

Ska man skratta eller gråta? Normalt borde ju Mona Sahlin och alla andra människor i Sverige ha rätten att själva välja vilka föreningar de vill vara med i. Men Mona Sahlin ska ju bli ny ledare för "partiit" som ju nästan lever i symbios med facket – och så är hon själv inte med! Så här kommenterar hon detta faktum, via sin pressekreterare:

"I samband med Sahlinaffären (1995 reds anm) straffade jag ut mig som medlem i Handels, och under tiden sedan som egen företagare var det inte naturligt att vara med i Handels. Efter valförlusten 2006 och Reinfeldts alla angrepp på facket blev det viktigt för mig att träda tillbaka igen som medlem i Handels."

Läs Mona Sahlin gick med i facket förra månaden (Expressen), Fackförbunden kritiska (Expressen), "Vi har inget förtroende för henne" (Expressen), "Självklart borde hon vara med i facket" (Aftonbladet), Sahlin utanför facket i elva år (SvD).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: