• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

JO-inspektion vid Migrationsverket i Solna den 6-7 och 9 februari 2007

JO logoMigrationsverket logoJO ska granska Migrationsverket och kontorets rutiner. Inspektionen inleds tisdagen den 6 februari och fortsätter onsdagen den 7 februari. Den avslutas på fredagen den 9 februari då JO redovisar resultaten.

JO kommer granska de 100 äldsta oavslutade ansökningar om asyl och uppehållstillstånd på grund av anknytning och kommer bland annat att titta på datautdrag över kontorets 200 äldsta icke-avgjorda ärenden. Dessutom kommer JO att granska slumpvis utvalda ärenden och informera sig om förvaltningsprocessenheternas arbete.

Jag hoppas bara att JO gör en helt självständig och grundlig granskning. Jag hoppas att JO har kompetens och förmåga att göra det, och att granskarna inte alls låter sig "instrueras" av MIG-personal. Det vet jag av egen erfarenhet, att enda sättet att få fram fakta och kunna granska utifrån och objektivt är att inte lyssna för mycket på dem som skapat det dåliga och röriga system som finns och inte lita på deras statistikuppgifter etc.  En granskning gjord av JO ska vara självständig och objektiv, annars kan man lika bra låta bli att granska!

Det ska bli intressant att ta del av JO-personalens slutsatser och att studera deras granskning i detalj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: