• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om att en rullstolburen man inte kan komma ut

SvD logoI Svenska Dagbladet berättas (här) om en man på Kungsholmen som inte kan ta sig ut från sin lilla lägenhet själv; trappstegen utanför porten hindrar honom. Bostadsrättsföreningen i hans hus vill inte tillåta en ramp där, trots att kommunen är beredd att bekosta och installera den. Det påstås att en del av bostadsrättsinnehavarna i huset tror att en rullstolsramp skulle kunna sänka värdet på lägenheterna.

Men vad är det för trams och idioti? Varför i hela fridens dar skulle en liten ramp i trappan sänka värdet på lägenheter? Om något så bör den väl höja värdet – att huset är tillgänligt också för den som sitter i rullstol kan väl inte vara annat än positivt? Det är nästan så man önskar att de dumbommar som är emot att den rullstolsburna mannen ska kunna ta sig ut, själva går och ramlar på en isig trottoar så att de hamnar i rullstol ett tag. Eftersom de så totalt saknar inlevelseförmåga så finns förmodligen inget annat som hjälper än att de får uppleva – first hand – hur det är att, på grund av att en liten sketen ramp saknas, inte kunna ta sig ut ur huset när de vill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: