• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Facken fajtas redan förlorade krig”

På E24 Näringsliv hade Mia Odabas den 15 januari en krönika med rubriken Facken fajtas redan förlorade krig. Hon skrev bland annat att:

"LO-undersökningen anger 31 procent som skäl till att dom inte är med i facket att man tvivlar på nyttan av ett medlemskap. Ändå tycker LO:s tredje vice ordförande Leif Håkansson att det absolut inte är någon fara på taket. Han säger i SvD (11 jan): 'Nej, budskapet är tvärtom att vi jobbar med rätt frågor och har bra kontakt med medlemmarna. Den här rapporten stärker den fackliga legitimiteten'.

Hur står det till med analysförmågan när man drar slutsatsen att den fackliga legitimiteten stärks av att en tredjedel av dom tillfrågade tycker att facket är onödigt? Och vad har hänt med verklighetsuppfattningen när man tycker att allt går galant fast anslutningsgraden har minskat i över ett decennium?"

Det är väl sådant här som kallas att göra svart till vitt! Att upprepa som ett evigt mantra att allt är bra fastän det går raskt utför – upprepar man det bara om och om igen så går nog folk på det. Hoppas LO.

Läs hela krönikan här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: