• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

För första gången spelas teater på Jeddah Literary Club

Den 24 januari 2007 spelades pjäsen When Is Spring Coming? (När kommer våren?) på Jeddah Literary Club. Det är första gången någonsin som man har tillåtit att en pjäs satts upp i dess lokaler. Produktionen är gjord av Jeddah Drama Group of the Saudi Society of Arts and Culture.

Lokalen har ingen scen, men det hade direktören Khaldoun Kurayyem löst: pjäsen uppfördes i biblioteket, där atmosfären är både intim och lämplig för ändamålet.

 Pjäsen var 40 minuter lång och innehöll tre roller: en äldre man som är författare, hans tjänare och en ung skribent.

Även om det inte finns någon lag som direkt förbjuder kvinnor att stå på en scen, är styrkan i seder och traditioner stark. Kvinnor tillåts inte spela teater och inte heller sitta i publiken. Men vid detta tillfälle vardet andra gången någonsin som kvinnor gavs möjlighet att se en teaterpjäs – från ett rum där de var separerade från männen. Den allra första gången kvinnor fick se teater live var 2006 på en privat scen i Jeddah nöjespark: en barnpjäs.

Källa:

Arab News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: