• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Lägg ned språkprogrammet Svenska för invandrare”

Det är rubriken på ett inlägg på DN Debatt idag. Det mesta som skribenterna säger kan jag inte annat än hålla med om. Det är alltså Ilmar Reepalu, ordförande (s) Svenska kommunförbundet; Lars Isaksson, ordförande (s) Landstingsförbundet;  Anders Knape, 2:e vice ordförande (m) Svenska kommunförbundet  och Henrik Hammar, vice ordförande (m) Landstingsförbundet som skriver det som så många av oss har sagt under flera års tid: "Svensk flyktingmottagning fungerar inte." Och: "Trots rader av statliga utredningar, betänkanden och propositioner om mottagandet av invandrare har inte introduktionen av nyanlända flyktingar och invandrare blivit bättre."

Hur mycket har inte också MFO-kommittén (och många andra, det vet jag) larmat om just detta. Och hur många utredningar har inte gjorts, som pryder diverse hyllor idag, men som inte lett till några verkliga förändringar eller förbättringar. Vi har också framfört det som de fyra undertecknarna gör nu, i sin artikel:

"Ta bort Svenska för invandrare (sfi).
———
Flera undersökningar av språkutbildningen visar att resultaten efter genomgången utbildning i Svenska för invandrare (sfi) är otillräckliga. Sfi är en återvändsgränd i stället för en väg till arbete. Enligt Integrationsverket fortsätter en oproportionerligt stor andel att läsa svenska inom ramen för sfi eller grundläggande vuxenutbildning, även efter avslutad introduktion. Det finns med andra ord tunga skäl att överväga genomgripande förändringar av undervisningen i svenska för nyanlända invandrade."

Hur många gånger och av hur många och av vilka måste detta sägas innan något händer i det tröga systemet? Det är fel mot dem som kommer hit att de inte ges ärliga och reella chanser att komma in i samhället och på arbetsmarknaden, och det är fel mot alla dem som arbetar och betalar skatt varav en stor del går till meningslös verksamhet!

Läs debattartikeln här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: